onsdag 30 juni 2010

Tänkvärt..

"Dina fötter kommer

föra dig dit där

ditt hjärta är"
Ett koreanskt ordspråk som fastnade hos mig när jag läste senaste numret av Lantlif. Stämmer nog in på de flesta tror jag, eller?!
I eftermiddag har vi varit på första föräldraträffen på BVC och träffat andra mammor och bebisar. Nu är det sommaruppehåll men vi ser fram emot att träffa alla i augusti igen.
//ina

lördag 26 juni 2010

Midsommar



har vi firat med goda vänner. Sill å potatis, kransbindning, lekar och en skinande sol gjorde att dagen gick fort.
Tack A&T för en trevlig midsommarfest!
//ina

torsdag 24 juni 2010

Nytt tårtfat




har inhandlats på Gro&Spira. Helt underbar... å med lite pynt på tycker jag man kan ha det framme för jämnan...
Blev så inspirerad så i eftermiddag var jag tvungen att sno ihop en jordgubbs- och chokladtårta. Å det var tur det för ikväll har en nyhet i kärlekens tecken firats!
Grattis grattis det nyförlovade paret!
Trevlig midsommar allihop!
//ina

söndag 20 juni 2010

Underbara stugliv

Havsluft. God mat. Promenader på klipporna med Åke i bärsele. Shopping. Vila. Några jordgubbar & lite skumpa!
Det är lyx att ha mammas & pappas stuga att åka till ibland. Å det räcker med två nätter borta för att det ska vara underbart att komma hem igen...
Till J - De blå bakformarna har jag köpt på Gekås och de prickiga på Lagerhaus. Det är mycket roligare att baka med fina formar! Å det blir så höga å fina muffins med muffinsform..
Hoppas ni alla haft en bra helg!
Kram //ina

onsdag 16 juni 2010

Förberedelser..

för Åkes Dop pågår för fullt!
De "pojkigaste" servetterna är inhandlade..

de finaste formarna..
de godaste recepten provbakas..

å de ljuvaste visorna letas fram..

Nu håller vi alla tummar för att våra planer går att genomföra!
Imorgon gör vi avbrott från vardagslunken å tar lite familjesemester. På lördag är vi dock hemma igen för då är det dags för Bröllopsfika med vänner. Den stora dagen med kronprinsessan å hennes Daniel måste firas!
Kram // ina

2 månader

Två månader har gått sedan ÅKE kom till världen och jag blev mamma...

Åke blir mer och mer pratsugen, ger svarsleenden, följer med blicken och vill vara med. Han har passerat 7 kg strecket och följer sin pappas viktkurva, sedan han var liten, precis. Han är också väldigt lik sin pappa!
Just nu gillar han
  • att äta (!)
  • att sussa i sin vagn
  • att sitta i sin babysitter
  • när vi sjunger för honom
  • att bada
  • att ligga med rumpan bar
(alltså ungefär det som de flesta barn gillar, tror jag... )

Åke vaknar oftast runt fem-sex-tiden och vill ha mat och ny blöja. Sedan vill han gärna prata, är glad och delar ut leenden till både sin morgontrötta mamma och till sin pappa, som strax går upp och åker till jobbet. Efter det sover han frukost till runt 9 då mamma precis hunnit avsluta sitt morgonkaffe och är redo att ge förmiddagsmål. Då blöjbyte och lite fixande är färdigt brukar vi gå förmiddagspromenad med Leia och då gillas det att ligga i vagnen med sufletten nere och titta på himmelen. Efter vi kommit hem brukar det vara lunchdags för både bebis och mamma.

På eftermiddagen har vi kanske fikagäster eller ska det städas, tvättas eller något annat "projekt". Åke tycker om att ligga på en filt på golvet och gymnatisera - sträcka på armar och sparka med benen. Världens sötaste joller och bebisljud brukar han också bjuda på. En liten eftermiddagsamning brukar lilleman vilja ha innan han sussar en stund till innan pappa kommer hem. Då är det lite prat med honom och kanske följa med ut i vagnen medan han pysslar med något för då vill mamma ha "egen"-tid som hon kallar det. Innan läggdags gillar Åke att ta ett bad å sen är det det dags att fylla magen flera gånger om så han står sig (kanske) hela natten.

Jag, har börjat vänja mig vid att vara småbarnsmamma och tycker det är rena lyxlivet! Nu värdesätter jag dock en egen tvättmaskin på ett helt annat sätt än innan och nappen är, verkligen, en underbar uppfinning. För övrigt har jag nog fått världens snällaste unge! Nu vill jag bara bli av med degklumpen på magen och sen får gärna tiden gå i snigelfart så jag hinner njuta så mycket som möjligt!

//ina

söndag 13 juni 2010

Sjung om studentens...

lyckliga dar...
I helgen har vi firat de "nybakta" studenterna Olivia å Julia.


De finaste buketterna hade min mamma gjort av rosor och lime.
I veckan hoppas vi på att solen visar sig igen!
//ina

onsdag 9 juni 2010

När det Ösregnar ute





sitter jag och Åke inne i soffan och myser!
Vi har varit på torgmarknad idag och tänker nu inte gå ut i regnet mer.
Här visas lite bilder från fönstren i vårt vardagsrum.

Jag är lite nyfiken på vilka som läser mina inlägg...
Vem är du som tittar in här på Liten Å Stor?
Kram från Ina

Inbjudningskort

till Åkes Dop har nu skickats ut! Nu hoppas vi bara på fint väder så vi kan fullfölja våra planer att ha dopet utomhus...
//ina

söndag 6 juni 2010

I helgen..




har vi hunnit med mycket!

Jag har målat husets gamla trädgårdsmöbler vita, sambon har grävt ner kulvert till pannan och Åke har legat utan blöja i gröngräset. Ikväll har vi firat Nationaldag med en våffla.
Hoppas ni haft en lika bra helg som vi!

//ina

Recycling


Att ärva kläder gillar vi!

Vi har haft turen att kunna ärva mycket kläder och nu lånar vi vidare Åkes minsta kläder till J&J´s lilla knodd som beräknas komma i augusti..

torsdag 3 juni 2010

Idag fångade vi det...

Åkes leenden på bild!
Suddiga bilder men vad gör det?!
Å det är tur vi inte haft dolda kameran här för vad vi gullat och killat för att kanske locka fram ännu ett...
//ina

onsdag 2 juni 2010

Uteplats

Dagens och morgondagens projekt är att fixa till vår uteplats. Det ska förberedas för sommarens grillkvällar, som vi hoppas blir många i år!

Vår uteplats i morse..
Idag har det skurats staket. Vitt staket är finast när det är vitt...

Förra året köpte jag dyrt algmedel och blev inte alls nöjd över resultatet. I år använder jag mig av varmt vatten och Yes diskmedel och smutsen bara rinner av. De nya utemöblerna har också skruvats ihop och S har även gjort nya grindar.
Imorgon ska allt göras färdigt och sättas på plats. Hoppas Åke sussar lika gott i skuggan under äppelträden som han gjort idag!
Godnatt //ina