tisdag 21 september 2010

Fem månader

är Liten idag!

Åke gillar just nu:
- att bli killad
(är kittlig under hakan, i armhålorna, i magen, på låren och under fötterna...)
- att leka tittut
- att slänga ner leksaker på golvet
(mamma plockar ju upp dem så fort igen)
- speldosor
- att blåsa med läpparna
- att vara med och sitta nära
(vill helst sitta i knäet eller bli buren)
- att spegla sig
-att gunga

Liten vänder sig nu till mage så fort vi lägger honom på rygg å sen ligger han där och sprattlar som en säl. Han har inte kommit på att han kan vända sig tillbaka till rygg. Han greppar saker och ting som är runt honom och allt ska in i munnen och smakas på.
Smakportionerna går bra - favoriten hittills är mangopuré. Oj vad han smaskade! Mamma tycker det är roligt att ha sällskap till middagen och gillar att fixa hemlagad barnmat.
Vi bär Åke mycket och när han inte blir buren tycker han det är ok att sitta i sin tripp trapp stol eller i sin babysitter (en liten stund). Idag har vi även provat gåstol och det var kul!
Hoppgungan har han inte kommit på grejen med än.

Ramsor och sånger är kul och speciellt kul är "Fem elefanter som hoppade i sängen..." så den drar vi iallafall dagligen. Grimaser och miner är också roligt.
Stor inser att det blivit höst ute och njuter av det, längtar tills Åke kan sitta (så lite "sitt-träning" har vi varje morgon), myser med alla andra bebisar och deras mammor på våra träffar och ser fram emot babysim som börjar snart.
Kram till alla bloggläsare

//ina

3 kommentarer:

  1. vilken fiin bild på lilla åke, han ser så "stor" ut nu=)

    SvaraRadera
  2. Olivia; Ina, ramsan heter fem elefanter blananserade på en liten spindeltråd... Annars är det fem apor hopppade i sängen osv. (; Inga elefanter i sängen (: Hade varit kul och ses snart. KRAM

    SvaraRadera
  3. Oj, hihi! Måste lära om.. Stackars åke har en förvirrad mamma!! Ses gärna, hör av dig när du är ledig.. Vi kan ju komma t dig om inte du har bil. Kram

    SvaraRadera

Jag blir glad för varenda litet ord:)