Jag är en "periodare" när det gäller frukost!
Ibland är det gott med havregryns-gröt,
ibland varm choklad och macka, ibland yoggi
å
just nu är det en musli-period!
Min egna knapriga musli!
(godast till fil)
5 dl havregryn
3 dl råggryn
2 dl solrosfrön
1-1½ dl nötter eller mandel
½ dl linfrön
2 msk vatten
2 msk olja (raps)
2 msk sirap eller honung
Bred grynen jämt på en plåt med höga kanter
efter att ha vispat vätskorna och blandat med grynen.
Sätt in i ugnen på 200 grader i 15-20 min.
Blanda några gånger. När grynen och nötterna är gyllenbruna tas de ur ugnen.
Låt svalna.
Om Du vill, blanda i aprikoser eller annan torkad eller färsk frukt.
Ha en fortsatt bra helg...
För oss väntar snart 6-årskalas hos Litens äldsta kusin!
Ina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad för varenda litet ord:)